free web page creator

BEIJING 1999

In de herfstvakantie van 1999 gingen we mee met een unieke culturele en avontuurlijke 12-daagse reis naar Beijing (Peking) en omgeving. Voor de deelnemers aan deze reis was een gevarieerd programma samengesteld wat behoorlijk afweek van de geijkte Beijing-reizen.

De hoofdstad van China is één van de interessantste en boeiendste steden ter wereld met een rijk en fascinerend verleden, maar ook met een huidige enorme stedelijke ontwikkeling. We zullen Beijing en omgeving zien zoals het nog maar nauwelijks door westerse toeristen is ontdekt.

Het weer is uitstekend in de herfstvakantie. 

Tijdens deze reis werd veel aandacht worden besteed aan de rijke historie van Beijing en China waarbij de te bezoeken bouwwerken, parken en kunstschatten als leidraad werden gebruikt. Het programma had daarom ook een duidelijke opbouw met drie inleidende dagen en één afsluitende dag. De eerste drie dagen bezochten we het Plein van de Hemelse Vrede, de Keizerlijke Stad, de Verboden Stad, de Tempel van de Hemel, de Ming-graven en de Chinese Muur. De hierop volgende dagen hadden een avontuurlijk karakter en weken af van de geijkte Beijing-reizen. Zo reden we in kleine groepen op de fiets om op deze manier ondergedompeld worden in de stad met zijn bewoners. Maar we trokken ook de beboste en in herfsttooi gehulde heuvels in om er schilderachtige tempels en keizerlijke buitenverblijven bezoeken. Op de laatste volle dag gingen we naar een prachtig park buiten de stad, wat vroeger diende als keizerlijk paleis.

Dit prachtige land, met zijn bewogen verleden, is nog een grandioos avontuur. Je kwam ogen tekort tijdens deze reis. En daarbij is China ook nog heel goedkoop en kun je het begeerde al voor de helft of nog minder dan de vraagprijs kopen. Zelf gelukkig omdat je het voor een koopje hebt, de verkoper gelukkig omdat hij/zij toch weer wat aan zo'n rijke toerist heeft verdiend!

Beijing is een absolute topper als reisbestemming! 12 dagen is eigenlijk nog veel te kort om ten volle te kunnen genieten van alles dat deze stad heeft te bieden!

Wilt u zien hoe deze reis er uit zag, bekijk dan de video's en de fotoalbums van deze reis. Immers, een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.

TOP PAGINA | VOLGENDE PAGINA