best website builder free

WEERTERBERGEN

Grote reizen zitten er door diverse omstandigheden niet meer in maar daarom niet getreurd, ook in ons eigen land en vlak over de grens is genoeg te zien! We verleven in bungalowpark Weerterbergen te Weert. Een prima verzorgt park met heel veel faciliteiten.

Vanuit dit park maakten we diverse uitstapjes naar onder meer Kasteel Hoensbroek, Archeologisch Park Xanten (BRD) en Oorlogsmuseum Overloon.

29 mei Maandag.

Om ca. 10.30 uur gaan we op weg naar Weerterbergen. De kortste route is via Utrecht, 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Weert. 159 kilometer in ca. anderhalf uur. Na een vlotte reis arriveren we op de plek van bestemming. Inchecken. We krijgen twee keycards om het huisje te kunnen betreden. Ons huisje is vlakbij de receptie, restaurant en centrale parkeerplaats gelegen. Het ziet er leuk uit. Auto uitgeladen en deze op de parkeerplaats voor parkgasten geparkeerd. Lunchen in het restaurant waar we een enorme tosti hawaii eten. Voor alle dagen een plekje in het restaurant gereserveerd om 17.30 uur. Daarna bezoek aan de supermarkt. 

We hebben extra de eindschoonmaak erbij geboekt nadat we in de documentatie hadden gelezen wat men verwacht als je het zelf doet! Extra kosten: € 65,00. Niet goedkoop! Maar daar hebben we geen omkijken meer naar. Om 17.30 uur gaan we eten in het restaurant. Het is er lekker rustig. Het bestelde eten blijkt weer van een enorme hoeveelheid te zijn. Een deel mag weer terug naar de keuken! Vandaag was het weer zeer warm: ca. 35 graden !!! In de avond is het zwaar bewolkt, broeierig en benauwd. Tegen 22.00 uur begint het te rommelen en lijkt het voorspelde onweer eraan te komen. Tegen middernacht worden we een poos uit slaap gehouden door landende vliegtuigen op vliegveld Eindhoven.

KASTEEL HOENSBROEK

30 mei Dinsdag.

Het verwachte onweer is in deze omgeving uitgebleven. Vandaag aanmerkelijk koeler zijn dan gisteren: ca. 21 graden. Om ca. 10.00 uur gaan we op stap met als reisdoel: kasteel Hoensbroek te Hoensbroek. Ca. 70 km. rijden. Een voorspoedige rit tot aan Hoensbroek. Daarna door de vele wegwerkzaamheden is het een chaos, er is niets fatsoenlijk aangegeven. Na 20 minuten heen en weer rijden de weg gevraagd. Dat hielp de weg naar het kasteel te vinden. Aldaar een ruim parkeerterrein met een overvloed aan ruimte. Als we ons bij de receptie/kassa melden wordt er door de aanwezige fotograaf gevraagd of hij ons mag fotograferen met als doel publicatie op de site van het kasteel. Natuurlijk mag dat. Daarna 2x € 9,75 betalen voor de toegang. Allereerst bezoek aan een klein restaurantje voor de koffie en daarna bezoeken we het kasteel. Soms wat trappen op en af maar al gauw ontdekken we de lift. En dan gaat het allemaal veel makkelijker. Te zien o.a. 17e en 18e eeuwse kamers. Op de zolder is een interessante tentoonstelling over de ontwikkeling van het videofilmen.

Lunchen doen we in het sfeervolle restaurantje. Daarna begint onze terugreis naar Weerterbergen. Het kost me veel ergernis vanwege de verkeerspuin-hoop maar uiteindelijk weten we de weg te vinden. Avondeten in het restaurant. Overleg met het personeel nemen we voortaan één maaltijd en twee borden zodat we de maaltijd zelf onderling kunnen verdelen. Een prima idee! Wow! Wat een service. Het weer vandaag: aanmerkelijk koeler dan gisteren en dat is wel zo prettig!


ARCHEOLOGISCH PARK XANTEN

31 mei Woensdag.

Bij de receptie het volgende gemeld: a. ons huisje is niet bezemschoon opgeleverd, b. de tweede keycard werkt helemaal niet; check. De kaart is inderdaad stuk. Een nieuwe gekregen.

Ons reisdoel vandaag: het Archeologisch Park te Xanten (BRD). Op ca. 90 km. afstand van Weerterbergen. We vertrekken om 09.45 uur, mét ingeschakelde Garmin. De reis verloopt voorspoedig. Een groot deel over de lange N275. Pas op: er staan er nogal wat snelheidscamera's (80 km. weg). Om ca. 11.30 uur zijn we op de plaats van bestemming: Colonia Ulpia Traiana. Dit was een Romeinse stad die nabij de huidige Duitse stad Xanten lag. De stad was genoemd naar keizer Trajanus, die haar rond het jaar 100 de status van Colonia had gegeven.

De auto voor de nieuwe hoofdingang geparkeerd. Met de blauwe schijf mag ik er 4 uur gratis parkeren. Toegang tot het park is € 18,00 voor ons beiden. We wandelen eerst naar het Amfitheater en vandaar richting Haven Tempel. Onderweg in de Romeinse Herberg een koffiepauze. Het is inmiddels nogal warm: rond de 25 graden. Vervolgens lopen we langs de stadsmuur naar de Haven Tempel en vervolgens langs een aantal andere bezienswaardigheden naar het LVR Römer Museum. Dit museum is er sinds 2008. Een fraai complex! Onze tassen moeten in een locker worden opgeborgen. Wat een prachtig museum is dit! Tijd te kort om alles te zien. Nadat we onze tassen uit de locker te hebben gehaald is het nog een flink eind wandelen naar de uitgang en de auto. Om 15.00 uur rijden we weg van dit fraaie complex en rijden we redelijk vlot terug naar Weerterbergen. Avondeten in het restaurant. Onze maaltijd delen we samen. Genoeg voor ons beiden. 


OORLOGSMUSEUM OVERLOON

1 juni Donderdag.

Weersbericht voor vandaag: Het wordt weer mooi weer en het kan 27 graden  worden. Ons reisdoel vandaag: Oorlogsmuseum Overloon. Te rijden afstand: ca. 70 km. Om 10.15 uur op weg. De route is deels dezelfde (N275) als gisteren. Om 11.15 uur zijn we op de plaats van bestemming. Parkeren is gratis en er is ruimte genoeg op het parkeerterrein. Toegang € 15,00 per persoon. Koffiepauze in het restaurant, daarna gaan we het museum in. Enorme hallen waar alle items in staan c.q. Hangen. Er is enorm veel te zien. Jammer voor het oorverdovende alarm dat afging omdat er weer eens idioten waren die proberen een 'geen toegang' ruimte in te gaan. Het duurde geruime tijd eer dat dit alarm werd afgezet. Na bezichtiging van al het oorlogstuig koffiepauze alvorens terug te rijden naar Weerterbergen. Een vlotte rit ondanks de drukte (de N275 viel mee). Terug op het park maken we een wandeling rondom het parkmeer. Inmiddels is het 27 graden! Avondeten in het restaurant. We eten er weer prima. 

EINDE MIDWEEK VAKANTIE

02 juni Vrijdag.

Na een laatste check gaan we op weg naar huis. Een vlotte reis volgt over zeer drukke wegen met vooral veel vrachtverkeer. Om ca. 11.15 uur bij ons huis. We kunnen terugkijken op een prima midweek met mooi weer en waar we veel hebben gezien.